BAMBOE SOKKEN - Alle voordelen op een rijtje

Als je aan bamboe denkt, komt er waarschijnlijk niet meteen een link met sokken in je op. Toch hebben bamboe sokken veel meer voordelen dan exemplaren van katoen. En die voordelen, die sommen we graag voor je op. Benieuwd? Lees dan snel verder ;-)

THERMO COMFORT
Veel mensen voelen zich comfortabel in katoenen sokken. Katoenen sokken ventileren goed en zijn fijn om te dragen in de zomer. Het nadeel van katoen is dat het vochtig blijft. Vochtige voeten worden koude voeten. Bamboe absorbeert tot wel 70% meer vocht dan katoen. Daardoor blijven je voeten dus droger. In de zomer voelen je voeten aangenaam fris en in de winter blijven ze lekker warm.

ANTI-ALLERGISCH
Last van een gevoelige huid of allergieën? Dan is bamboe perfect voor jou want het is namelijk hypo-allergeen en voelt zijdezacht aan. Hierdoor hebben bamboe sokken een fantastisch draagcomfort. Waar een katoenen sok aan de waslijn hard aanvoelt, blijft een bamboe sok heerlijk zacht.

ANTIBACTERIEËL
Heb je last van zweetvoeten? Bamboe sokken to the rescue! Bamboe heeft van nature een anti-bacteriële werking waardoor ze goed zijn tegen zweetvoeten. Doordat de bacteriën, die voor de geurtjes zorgen, verdwijnen zal ook de minder frisse geur verdwijnen als je je schoenen uit doet. De meeste mensen gooien hun sokken na één keer dragen in de wasmand, maar dat is met bamboe niet nodig. Doordat ze beter ademen zullen je sokken ook niet zo snel vies ruiken. Dat spaart weer wat water voor het wassen.

HOGE KWALITEIT
Omdat de bamboe vezel makkelijk verf opneemt, blijft het textiel langer mooi van kleur. Bovendien pilt bamboe niet zo snel als katoen. Bamboe is sterk waardoor het een lange levensduur heeft. De stof is vormvast, kreukt niet en is antistatisch.

MILIEUVRIENDELIJK
De productie van bamboe is 80% keer minder belastend op het milieu dan die van katoen.

Als je bamboe vergelijkt met katoen dan is er tien keer meer opbrengst in vezels en dat bij hetzelfde landoppervlak. Er is dus relatief weinig landbouwgrond nodig.

Bamboe is een snelgroeiende plant die het op bijna alle grondsoorten goed doet. Na het kappen groeit de plant vanzelf terug. Er is dus geen sprake van ontbossing of gronderosie. Wist je dat er bamboesoorten zijn die één meter per dag groeien? Straf, toch?

Om niet-biologisch katoen te laten groeien heb je enorm veel water nodig en wordt er gebruik gemaakt van pesticiden en meststoffen. Het gebruik van pesticiden of kunstmest is bij de productie van bamboo niet nodig. Het grondwater raakt dus niet vervuild en arbeiders werken in een veilige omgeving.

Bamboe is een goede luchtzuiveraar omdat het van nature meer koolstofdioxide opneemt en bovendien nog eens zuurstof produceert.

Kortom; bamboe is goed voor mens en milieu!

VEGAN
Ohja, en of bamboe sokken geschikt zijn voor vegans? Ja hoor! Ze bevatten geen dierlijk materiaal en zijn dus helemaal vegan proof ;-)

Elk seizoen hebben wij sokken die passen bij onze collectie qua prints en kleuren. En ook de glittersokken mogen natuurlijk niet ontbreken. Zin in een feestje in je schoenen? Shop dan nu jouw favoriete paar bamboe sokken hier! ;-) 

‏‎‏‎‏‎  groetjes,
‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ Charlien

Leave a comment

All comments are moderated before being published