MODEKLEUREN - Voor het najaar volgens Pantone

De modekleuren voor de herfst en winter van 2019/2020 zijn volgens Pantone uitgesproken en krachtig en weerspiegelen het toenemende vertrouwen.

Pantone wie? Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De coderingen zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces. Dat kan gaan van een modeontwerper, textielleverancier tot een grafisch ontwerper, drukker of een verfspecialist. Zo zijn er nooit afwijkingen in de kleur te vinden. 

Het Pantone Color Institute stelt via een bericht op hun website dat het kleurenpalet voor de herfst onze brede acceptatie van kleur reflecteert. De combinaties wekken de suggestie op dat wij hongerig zijn naar onze eigen, unieke identiteit.

Wij, retro liefhebbers, hebben gelukkig al langer dan vandaag een voorkeur voor mooie kleurtjes en speciale combinaties. Niets nieuws dus! :-) 
Maar om jullie helemaal up to date te houden zet ik de trendkleuren voor aankomend najaar even op een rijtje. 

CHILI PEPPER

Een pittige roodtint. De kleur creëert drama en opwinding, en stimuleert de zintuigen. Deze kleur vind je terug in de nieuwe collectie van King Louie en Margot. Combineert heel goed met kobaltblauw en zwart. Lekker tijdloos, toch? 

King Louie King Louie King Louie

 

BIKING RED

Een dieprode kleur die omschreven wordt als avontuurlijk, sterk en krachtig. Het is een kleur die heel veel op de catwalk is verschenen. We zien deze kleur in collecties van Sugarhill Brighton, Le Pep, King Louie en Mademoiselle YéYé.

Mademoiselle YéYé Trendkleuren Herfst Winter 2019 King Louie

 

PEACH PINK

De kleur Peach Pink is warm en flatterend, zoals een blosje op de wangen. Roze was reeds te zien in de lente/zomer collectie maar blijft volgens Pantone nu dus ook in de mode voor het najaar. Emily And Fin, King Louie en 4 Funky Flavours zijn de merken bij Retro Verso waar je deze kleur zal terug vinden. 

King Louie Trendkleuren Herfst Winter 2019 Emily And Fin

       

SUGAR ALMOND 

Een warme bruintint in het palet die je meteen zin doet krijgen in de herfst! Misschien beter bekend als de kleur cognac. Vooral King Louie is dit najaar gek op deze tint. 

King Louie Trendkleuren Herfst Winter 2019 King Louie

   

DARK CHEDDAR

Geel is here to stay! De kleur zit al even in de collectie maar blijft keer op keer prachtig en gemakkelijk combineerbaar met allerlei kleuren. Volgens Pantone gaan we dit najaar het geel in een nieuwe uitvoering zien, namelijk met een vleugje oranje. Vooral 4 Funky Flavours en Mademoiselle YéYé zijn helemaal mee met dit nieuwe okergeel :-) 

4 Funky Flavours Trendkleuren Herfst Winter 2019 Mademoiselle YéYé

   

GALAXY BLUE

De middenblauwe tint zien we in de nieuwe najaarscollectie terug bij Margot en Who's That Girl. Op die laatste is het helaas nog even wachten geblazen.. 

Margot By MWM Trendkleuren Herfst Winter 2019 Margot by MWM kleding

   

ORANGE TIGER

Deze oranje / roestkleurige tint schenkt ons energie en catapuleert ons terug naar de seventies. We spotten de kleur vooral in de nieuwe collectie van Mademoiselle YéYé die helemaal in het teken van de 70s staat dit seizoen. 

Mademoiselle YéYé Trendkleuren AW19 Mademoiselle YéYé

   

EDEN

Een diepe bosgroene kleur. Gespot bij bijna alle merken bij Retro Verso! Een echt toppertje :-)

Froy & Dind Trendkleuren AW19 King Louie

  

Leuk weetje: al deze kleuren kan je heel makkelijk met elkaar combineren. Benieuwd naar de ontelbare combinaties? Ik sta je graag met raad en daad bij in de winkel te Aalst. Troubles in online styling paradise? Je mag me ook altijd mailen! ;-) 

Tot de volgende blog!

‏‎‏‎‏‎ ‏‏‎ groetjes,
‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ Charlien

Leave a comment

All comments are moderated before being published