TANTE BETSY - Nieuw merk bij Retro Verso

Eerlijk? Ik ken geen levendiger merk dan Tante Betsy. En net daarom mocht deze  niet ontbreken in de Retro Verso collectie!

Tante Betsy houdt van kleur en prints, een mix & match van folklore en retro, van lief tot eigenzinnig, vrouwelijk en vol plezier. Ik vertel jullie dan ook heel graag het verhaal van Tante en haar enorme inzet op duurzaamheid.

HET VERHAAL

Ontwerpster Alisa Sprikkelman startte Tante Betsy in 2006. Haar motto is 'Happiness in a Dress'. En dat weerspiegelt zich overduidelijk in de collecties! Elk Tante Betsy product is zorgvuldig ontworpen met hoogwaardige materialen. De kleding wordt geproduceerd in verschillende ateliers in Azië en Europa. Ze werkt enkel samen met ateliers die eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden aan de medewerkers kunnen bieden. 

DUURZAAMHEID

Je goed voelen in een kledingstuk van Tante Betsy gaat verder dan het uiterlijk ervan. Buiten het comfort, de draagbaarheid en de pasvorm stelt ze hoge eisen aan de productie. Ze kiest dan ook resoluut voor een groene en milieubewuste keuze.

Ze werkt alleen met GOTS gecertificeerde ateliers en hanteert het "cradle to cradle" principe. Cradle to what? Dat wil zeggen dat alle artikelen kunnen gecomposteerd of gerecycleerd worden. Cool, toch? 

Om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden kiest Tante Betsy als transport vanuit de ateliers voor de boot of het vervoer over land. Luchtverkeer met veel CO2 uitstoot wordt zoveel mogelijk vermeden.

Bij Tante Betsy hebben ze nooit veel voorraad om overproductie tegen te gaan. Wat er dan toch nog overblijft van die voorraad zal worden bewaard en opgeslagen voor een pop-up event of een stock sale. Er worden geen kledingstukken vernietigd zoals we wel vaker horen bij fast fashion ketens.

PLASTICS

Nog een cool weetje: Tante probeert plastic zoveel mogelijk te vermijden. Zo zal ze zo min mogelijk kiezen voor plastic accessoires zoals bijvoorbeeld knopen. Deze worden vervangen door houten knopen die met de hand geschilderd zijn, knopen van kokos of andere natuurlijke materialen. 

MATERIALEN

De collectie van Tante Betsy bestaat uit 95% biologische grondstoffen. Denk dan aan bio-katoen met het Oeko-Tex100 label en viscose (gemaakt van houtpulp). De wol die ze gebruikt is mulesing free. Mulesing is het wegsnijden van delen van de huid rond het achterste van dieren. Dit wordt gedaan om te zorgen dat de wol minder uitwerpselen bevat maar dat is erg dieronvriendelijk. Tante vindt het heel belangrijk dat dit niet gebeurt want ze houdt ervan dat ook de dierern goed behandeld worden.

Kortom: Tante Betsy wil een eerlijk product en gaat niet voor de laagste prijs.

Helemaal in de wolken van dit mooie, duurzame verhaal? Check dan zeker eens de collectie! Wedden dat je dan helemaal verliefd zal worden? ;-)

De nieuwe collectie van Tante Betsy vind je hier 

‏‎‏‎‏‎  groetjes,
‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ Charlien

Tanet Betsy

Leave a comment

All comments are moderated before being published