ZILCH - Nieuw merk bij Retro Verso

Naast Lily-Balou is ook Zilch dit voorjaar nieuw in ons assortiment. Met deze blog laten we je graag kennis maken met deze kleurrijke collectie. 

Zilch is een echt familie bedrijf. De eigenaar van Zilch startte 30 jaar geleden met een klein vintage winkeltje in het centrum van Amsterdam. Toen werd de productie van oversized blouses in pure zijde (ja hoor, in de 80s was dat hip) opgezet en door de jaren heen groeide het bedrijf. Met een klein team van nichten, neven en andere enthousiastelingen maakt Zilch de collecties in een familiaire omgeving. 

Wist je dat de betekenis Zilch helemaal nada, noppes is? Grappig toch.. Maar ondertussen is Zilch toch een solide en divers merk geworden ;-)

COLOUR YOUR DAY

"Colour Your Day" dat is overduidelijk het motto van Zilch. Kleur staat altijd centraal. Ze creëren collecties met tijdloze, vrouwelijke modellen in opvallende prints en kleuren. Ook hechten ze veel waarde aan het gebruik van natuurlijke materialen die zacht en comfortabel aanvoelen. Kleur én natuurlijke materialen dat horen we extreem graag bij Retro Verso en daarom is Zilch een perfecte match met onze (web)shop!

DUURZAAMHEID

Zilch werkt standaard met duurzame materialen zoals bamboe, tencel, eco viscose en bio katoen. Elke collectie introduceert Zilch nieuwe duurzame materialen. Tijdens de productie worden enkel milieuvriendelijke verven gebruikt.

De fabrieken waarmee Zilch samenwerkt produceren volgens de International Labour Standards. Zo ben je zeker dat de werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers helemaal top zijn! 

Zilch is ook verbonden aan een groep genaamd 'Movement on the ground'. Dit is een groep van toegewijde zakenmensen die ondersteuning bieden bij humanitaire crises waarbij onschuldige mannen, vrouwen en kinderen getroffen worden.

De nieuwe collectie van Zilch vind je hier

Zilch

 

Zilch 

‏‎‏‎‏‎ ‏‏‎ groetjes,
‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ ‏‏‎ Charlien

Leave a comment

All comments are moderated before being published